VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 5. 2023

Umrl je tudi Mark Adams, originalni basist zasedbe Saint Vitus. Naj počiva v miru.

Foto: Nadja Kolmanič

29. 8. 2022

Ameriški doom metalci The Skull so napovedali dva nastopa v spomin na Erica Wagnerja. Prvi se je zgodil to soboto na ameriškem festivalu Midwest Metal Anthem, drugi pa bo v nemškem mestu Würzburg na festivalu Hammer Of Doom Fest (glej sliko). V ta namen bosta z zasedbo nastopila Karl Agell (C.O.C. Blind, Leadfoot) in Scott Reagers (Saint Vitus).

14. 12. 2021

Norveška heavy psych/doom metal zasedba Superlynx je prejšnji teden pri založbi Dark Essence Records izdala nov digitalni EP Solstice, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.

Poleg dveh novih skladb skupina predstavlja priredbe izvajalcev, kot so Saint Vitus, Black Rebel Motorcycle Club, Nirvana in Nat King Cole/Eden Ahbez.

2. 12. 2021

Norveški heavy psych/doom trio Superlynx je objavil dražilnik za prihajajoči digitalni EP Solstice, ki bo izšel 8. decembra pri založbi Dark Essence Records. Nov izdelek prinaša priredbe skladb, ki so tako ali drugače vplivale na glasbeno pot skupine, in dve avtorski skladbi, posneti istočasno kot aktualni album Electric Temple, vendar je zanju zmanjkalo prostora.

Tracklista je sledeča:
Born Too Late (priredba Saint Vitus)
Spread Your Love (priredba Black Rebel Motorcycle Club)
Something In The Way (priredba Nirvane)
Nature Boy (priredba Nata Kinga Colea/Edena Ahbeza)
Reorbit
Cosmic Wave

28. 6. 2021

Ameriški doom rock trio Ike's Wasted World, ki ga vodi kitarist/vokalist Eric »Ike« Baestlein (Lost Breed, Cardiac Noose, ex-Blind Legion, ex-The Vengeance Brothers, ex-Blackjack Blades, ex-Black Juju) je nedavno objavila novo skladbo z naslovom Get Quarantined, v kateri se je skupini kot posebni gost na kitari pridružil legendarni Scott »Wino« Weinrich (The Obsessed, Shrinebuilder, ex-Saint Vitus, ex-Lost Breed, ex-Spirit Caravan).

17. 5. 2021

Italijanski heavy psych rockerji Cripta Blue so podpisali za založbo Argonauta Records, pri kateri naj bi septembra letos izšel njihov debitantski album.

Trio, ki je pod vplivi Budgie, Black Sabbath, Blue Cheer, Wicked Lady, May Blitz oziroma Witchfinder General, Saint Vitus in Pentagram, sestavljajo vokalist/basist Andrea Giuliani (Talismanstone), kitarist Federico Bocchini (ex-Rising Dark) in bobnar Silvio Dalla Valle (ex-Desert Wizards).

10. 2. 2021

Desert rockerji Red Mesa, doma iz Albuquerqueja v New Mexicu, so objavili videospot za naslovno skladbo aktualnega dolgometražnega albuma The Path To The Deathless, ki je izšel lansko poletje pri založbi Desert Records. Na albumu med drugim gostujeta tudi Scott »Wino« Weinrich (The Obsessed, ex-Saint Vitus, ex-Shrinebuilder) in Dave Sherman (Earthride, ex-Spirit Caravan).

7. 1. 2021

Mednarodna doom metal superskupina Lord Vicar, v kateri sodelujejo nekdanji člani Reverend Bizarre, Count Raven, Saint Vitus, Terra Firma, Goatess, Python in End Of Level Boss, je podpisala za založbo Svart Records.

Skupina bo najprej na vinilu izdala aktualni album The Black Powder iz leta 2019, za katerega so na voljo že prednaročila.

1. 7. 2020

Legendarni pevec in kitarist Scott »Wino« Weinrich, poleg skupine The Obsessed poznan tudi po svojem delu s Saint Vitus, Spirit Caravan, Shrinebuilder in The Hidden Hand, je konec prejšnjega tedna pri založbi Ripple Music izdal nov akustični solo album z naslovom Forever Gone, ki ga lahko v celoti preverite na tej povezavi.

Forever Gone prinaša naslednje skladbe:
Forever Gone
Taken
The Song's At The Bottom Of The Bottle
No Wrong
Dark Ravine
Dead Yesterday
You're So Fine
Crystal Madonna
Lavender And Sage
Was Is And Shall Be
Isolation (priredba Joy Division)

18. 12. 2019

Sludge superskupini Down, ki prihodnje leto praznuje 25. obletnico izida debitantskega albuma NOLA, se je ponovno pridružil kitarist in eden od originalnih članov Kirk Windstein (Crowbar, Kingdom Of Sorrow).

Down poleg Windsteina trenutno sestavljajo še Phil Anselmo (Scour, Superjoint, Arson Anthem, ex-Pantera, ex-Viking Crown, ex-Necrophagia) na vokalu, Pepper Keenan (Corrosion Of Conformity, ex-Graveyard Rodeo) na kitari, Jimmy Bower (EyeHateGod, Superjoint, ex-Corrosion Of Conformity, ex-Crowbar) na bobnih in Patrick Bruders (Saint Vitus, ex-Crowbar, ex-Goatwhore) na basu.

13. 12. 2019

Legendarni Scott »Wino« Weinrich (The Obsessed, Shrinebuilder, ex-Saint Vitus, ex-Premonition 13, ex-Spirit Caravan, ex-The Hidden Hand, ex-Place Of Skulls) je podpisal za založbo Ripple Music, pri kateri bo v okviru novolansirane akustične serije pod imenom Blood And Strings izšel njegov nov solo album. Forever Gone bo izšel v začetku prihodnjega leta, več podrobnosti pa naj bi bilo znanih kmalu.

4. 12. 2019

Ameriški doom metal veterani Pale Divine, eni od vidnejših nosilcev tradicije Black Sabbath in Saint Vitus, so podpisali za založbo Cruz Del Sur Music. Skupina s producentom Richardom Whittakerjem (Lord Vicar, Orchid, Solstice, Beelzefuzz) že snema svoj šesti studijski album Consequence Of Time, ki bo luč sveta ugledal maja prihodnje leto. Za naslovnico bo poskrbel Brian Tutlo, ki je bil za artwork odgovoren že na njihovih prvih dveh albumih, Thunder Perfect Mind in Eternity Revealed.

Kvartet iz Pennsylvanije, ki je bil ustanovljen leta 1995, trenutno sestavljajo kitarist/vokalist Greg Diener (ex-Beelzefuzz, ex-Righteous Bloom), bobnar Darin McCloskey (ex-Sinister Realm, ex-Beelzefuzz), kitarist Dana Ortt (ex-Beelzefuzz, ex-Righteous Bloom) in basist Ron McGinnis (Admiral Browning, Thonian Horde).

5. 9. 2019

1349 predstavljajo skladbo Striding The Chasm z novega studijskega albuma z naslovom The Infernal Pathway, ki bo izšel 18. oktobra pri založbi Season Of Mist. Za snemanje, miks in mastering je poskrbel Jarrett Pritchard, sicer kitarist skupine Wolvhammer, medtem ko je naslovnico albuma prispeval Jordan Barlow (Goatwhore, High On Fire, Saint Vitus).

The Infernal Pathway prinaša naslednje skladbe:
Abyssos Antithesis
Through Eyes Of Stone
Tunnel Of Set VIII
Enter Cold Void Dreaming
Towers Upon Towers
Tunnel Of Set IX
Deeper Still
Striding The Chasm
Dødskamp
Tunnel Of Set
Stand Tall In Fire

17. 5. 2019

Saint Vitus oz. Season of Mist so v celoti objavili novi, samonaslovljeni album botrov ameriškega doom metala, ki pa je tudi uradno izšel danes.

Avtorica: Tina Urek
23. 4. 2019

Saint Vitus so objavili punkersko naspidirano skladbo Useless s prihajajočega samonaslovljenega albuma, ki bo izšel 17. maja pri založbi Season Of Mist.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
ODPOVEDANO! Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
24. 5. 2024
Lastminit Kramp v Jalli: Água, The Kripless
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija
25. 5. 2024
From Goat to Death: Athiria, Cold December, Darkfall, Fallen Utopia, Scion Of Darkness
Alpen-Adria-Platz 1, Celovec, Avstrija